2 Şubat 2013 Cumartesi

EMEC 2014 ISTANBUL

MPI- Meeting Professionals International dünyanın en önemli kongre ve toplantı sektörü profesyonelleri çatı kuruluşlarından birisidir. Yaklaşık Dünya çapında 25.000 üyesi ve 71 Chapterı bulunmaktadır. MPI Türkiye üyelerinin inisiyatifi ile Haziran 2011 itibarı ile MPI Turkey Club kurulmuş ve üye sayısını 50 nin üzerine çıkarak bölüm (Chapter) olmaya hak kazanmıştır.
Aslında amacım bu yazıda sizlere “MPI” ı anlatmak değil ama özellikle MPI Türkiye bölümünün Sayın Handan Boyce hanımın başkanlığında çok önemli bir ev sahipliğine hazırlanıyor olduğundan bahsetmek ve biz PCO lar için önemini ortaya koymak.

Bildiğiniz gibi MPI örgütünün Avrupa da ki en önemli etkinliklerinden biri EMEC - European Meeting and Events Conference. EMEC Avrupa başta olmak üzere birçok toplantı profesyonelinin katıldığı ve güncel birçok konunun tartışıldığı, tüm profesyonellerin bir araya gelerek geleceği tartışıp, geleceği yarattıkları bir etkinlik.
MPI Türkiye bölümü amaçladığı ve gerçekleştirdiği eğitim programlarına çok önemli birini ekleyerek 2014 yılında EMEC toplantısını gerçekleştirerek devam edecek. Biz toplantı profesyonelleri için, PCO lar için çok önemli bir buluşma noktası olacak İSTANBUL.

Başladığı günden itibaren hızla artan üye sayısı ve uluslararası gücüne bir güç daha katarak devam edecek MPI Türkiye. Ayrıca tüm yerli katılımcılara Dünyada ki son gelişmeleri, önemli bir iletişim ağı ile İstanbul da izleme şansı yaratacak. Dünya profesyonellerine çok önemli bir İstanbul, Türkiye değeri katacak. Biz biliyoruz ki; sektörde bilgi birikiminin artmasıyla birlikte, kazanımların daha yüksek seviyelerde olacağı şüphesizdir.
Connectivity
Montreux da yapılan EMEC 2013 toplantısı çok değerli toplantılar gerçekleştirdi. Toplantının ana teması “Bağlanabilirliğin Gücü“  idi. Toplanma planlaması yapan, toplantı tasarlayan, etkinlik yapan, bu faaliyetlere destek veren bir çok kurum; kongre düzenleyicileri, etkinlik planlayıcılar, oteller, şehir büroları, turizm ofisleri, öğretim üyeleri, etkinlik üzerine yüksek eğitimlerini gerçekleştiren öğrenciler hepimiz bir araya geldik. Tanıştık, konuştuk, düşündük, eğlendik, anlamaya çalıştık, fikir ürettik, geleceği hissettik, sorular sorduk, cevaplar verdik, yardımcı olduk. Farklı olmamın farkını, aynı endişelere sahip olmanın paylaşımını hissettik.
Toplantılar büyük bir ilgi ile izlendi. Her kelime yorumlandı. Çok şey öğrendi(m)k. Eğitimin, öğrenmenin yaşı ve zamanı yok. Bu fırsatı Montreux da yaşadığım için çok mutluyum.
2014 de İstanbul da yapılacak EMEC. Dünyadan özellikle Avrupa’dan bir çok misafirimiz olacak. 8500 yıl önce İstanbul da başlayan toplanma kültürümüzü İstanbul da meslektaşlarımızla paylaşabileceğimizden dolayı çok mutluyum. Sahip olduğumuz kültürel mirası, modern algımızla ortaya koyacağız. PCO luk demek değer katmak, değer yaratmak demek.  

Sizce İstanbul da yapılacak bir EMEC toplantısının ana teması ne olabilir. Bunu yakın zamanda birlikte yaşayacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder